Vacature Bouwmarktmanager

Functie van bouwmarktmanager

Ben jij al een tijdje aan het werk in een bouwmarkt en op zoek naar de volgende stap? Bekijk op hier jouw vacature bouwmarktmanager en solliciteer snel!

Als bouwmarktmanager ben jij de eindverantwoordelijke manager van de hele bouwmarkt. Elke afdeling, elke persoon en alle doelstellingen en resultaten vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Een mooie baan, maar niet voor iedereen weggelegd…

In jouw rol als bouwmarktmanager ben je er in eerste instantie voor jouw collega's. Zij zorgen er immers voor dat klanten tevreden zijn. Je zorgt ervoor dat alle collega's in staat zijn om de klant goed te helpen. Enerzijds doe je dat door te werken aan het kennisniveau van je collega's en anderzijds door ze te voorzien van de juiste coaching op competentie niveau. Afhankelijk van de grootte van jouw bouwmarkt of groothandel, deel je deze verantwoordelijkheid met één of meerdere assistent bouwmarktmanagers. In hele grote bouwmarkten zitten hier ook nog teamleiders bij die bijvoorbeeld een afdeling operationeel aansturen.

Naast de zorg voor collega's ben je ook verantwoordelijk voor de uitstraling en voorraad van de winkel. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt wordt er centraal of decentraal ingekocht en ben je daar dus wel of niet mee bezig. In de grotere bouwmarkten heb je daar per afdeling iemand voor of misschien wel een aparte voorraadbeheerder of logistiek / inkoop manager.

Dan cijfers. Bij elke vacature bouwmarktmanager is het belangrijk dat je goed bent met cijfers. Er komt namelijk nogal wat op je af… Denk aan omzetcijfers, gemiddelde klantbesteding, marge, personeelskosten, budgetten per jaar en nog veel meer. Financieel inzicht kan je worden geleerd, maar je moet er wel enig gevoel voor hebben en weten hoe je de cijfers moet interpreteren en nog beter: hoe je cijfers kunt beïnvloeden door slimme keuzes te maken. 

Ben jij er klaar voor? Solliciteer dan op één van de openstaande vacatures. Is het nog niet jouw tijd? Bekijk dan andere vacatures, zoals verkoopmedewerker of misschien teamleider verkoop of assistent bouwmarktmanager.

Alle vacatures bouwmarktmanager

Heb je niet direct gevonden wat je zocht? Bekijk dan het overzicht met alle vacatures voor bouwmarktmanager door te klikken op onderstaande button.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.