Nieuws

Bij Bouwmarktvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de branche.
recruitment

Recruitment Tips

Krapte op de arbeidsmarkt is op dit moment een understatement… Binnen bouwmarkten was er altijd al krapte, maar het afgelopen jaar is deze krapte tot record hoogte gegroeid. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de nodige acties om personeel te vinden. Wellicht dat deze recruitment tips je goed op weg helpen.

Allereerst is het van belang te weten wat voor soort collega je zoekt. Er zit nogal wat verschil in aanpak tussen het werven van een (BBL) verkoper, een vakkenvuller, kassamedewerker of bouwmarktmanager. Een starter is namelijk sneller te vinden dan een ervaren specialist.

Zoek je een leerling of BBL’er? Neem dan vooral contact op met een relevante opleiding bij jullie in de buurt. Hebben deze geen studenten die op zoek zijn naar een (toekomstige) baan? Probeer dan zelf de zoektocht te starten naar een leerling.

Zoek je een ervaren specialist? Dan is er werk aan de winkel!

Recruitment in de praktijk…

Helaas is er geen gouden ei op het gebied van recruitment. Vaak heb je maar één nieuwe collega nodig in de betreffende functie. Dus zou theoretisch één sollicitant voldoende kunnen zijn. Maar helaas is dat een utopie in de huidige arbeidsmarkt. Om jullie vacature te vervullen moet je flink aan de slag!

De volgende punten zijn voor iedere recruiter de standaard om mee te beginnen:

  • Het (laten) opzetten van een aantrekkelijke vacature tekst
  • De vacature plaatsen op jullie eigen website
  • De vacature ophangen in de etalage, bij de kassa’s en in de kantine
  • Adverteer de vacature via hét vak-kanaal om onder de professionals zichtbaarheid te krijgen
  • Via social media aandacht vragen voor jullie vacature(s). Dit kunnen jullie eigen kanalen zijn, maar bijvoorbeeld ook een kanaal waarin bouwmarkt professionals zich bevinden
  • Heb je LinkedIn? Laat dan ook via dit kanaal weten dat jullie een vacature hebben
  • Vraag collega’s de vacature te delen in hun offline netwerk en via social media

Het doel met alle bovenstaande punten is dat een (latent) zoekende persoon jullie vacature onder ogen krijgt. Dit is al lastig genoeg met alle digitale prikkels van tegenwoordig. Door deze punten te blijven herhalen zolang de vacature open staat, is de kans groot dat de juiste persoon jullie vacature onder ogen krijgt!

Heb je opvolgende vragen naar aanleiding van deze recruitment tips? Dan kunt u altijd terecht bij Tim de Vries.

Bel met 085-1300497 of mail naar info@bouwmarktvacatures.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.