Nieuws

Bij Bouwmarktvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de branche.
vacature technische groothandel

10 redenen om te werken in een bouwmarkt of groothandel

Iedereen is in zijn leven vast wel eens in een bouwmarkt geweest. Voor alle klussen in en om het huis kun je er namelijk terecht. De kans dat je in een groothandel voor de bouw bent geweest is echter een stuk kleiner. Want normaal gesproken kom je daar alleen als klant. Een vakspecialist die zakelijke goederen nodig heeft voor zijn/haar klus.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Wat jouw achtergrond ook is: denk eens aan werken in een bouwmarkt of groothandel! Wij geven je 10 redenen waarom dat een goed idee is.

  1. Je werkt altijd met mensen: Werken in een bouwmarkt of groothandel betekent dat je altijd te maken hebt met klanten. Dit kunnen zakelijke of particuliere klanten zijn en afhankelijk van het soort klant heb je te maken met een vakspecialist of een doe-het-zelver. De één heeft meer uitleg of hulp nodig dan de ander, maar beide typen klant wil natuurlijk goed worden geholpen door een enthousiaste man of vrouw.
  2. Leermogelijkheden: Bij veel bedrijven staat leren centraal en soms is dit zelfs overkoepelend geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de Vakopleiding Doe-het-zelf. Dat is een online leeromgeving waar je alle kennis kunt opdoen om klanten te adviseren. Voor groothandels is Hibin opleidingen de plek om aan te kloppen. Zij bieden ook verschillende opleidingen aan op alle niveaus. Hiernaast worden er door de diverse werkgevers vaak ook nog eigen of externe opleidingen georganiseerd én verzorgen leveranciers ook met regelmaat product of merk trainingen. Kortom, je hoeft niet stil te zitten.
  3. Verschillende soorten banen: In een bouwmarkt of groothandel heb je vaak meerdere afdelingen met ieder hun eigen specialisme. Denk aan de afdelingen verkoop, logistiek, techniek, kassa, balie, administratie en natuurlijk de managers. Afhankelijk van de grootte van de zaak is er ook ruimte om ervaring op te doen op verschillende vlakken.
  4. Doorgroeimogelijkheden: De branche van groothandels en bouwmarkten is een enorm grote branche. Het is daarom ook goed mogelijk om hierin door te groeien. Als specialist doordat je de diepte in duikt of als generalist door te groeien in de breedte. En mocht je het na een aantal jaren niet mogelijk zijn om door te groeien bij het filiaal waar je werkt? Dan zijn er vast wel mogelijkheden op één van de andere filialen van jouw werkgever of natuurlijk een andere partij in de buurt.
  5. CAO: Zowel de Doe-het-zelf winkels als de zakelijke groothandels hebben hun eigen CAO. Dat betekent dat er veel collectieve afspraken worden gemaakt over salaris, werktijden, loondoorbetalingen bij ziekte en nog veel meer. En dat is fijn! Want alles is uitgedacht en vastgelegd, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.
  6. Lekker nuchter: De gemiddelde medewerker is lekker nuchter te noemen. Dit past ook wel goed bij de klanten die deze branche bedient. Iedereen staat gewoon met beide benen op de grond en zodra iemand naast zijn/haar schoenen gaat lopen word je daar gewoon weer in teruggezet.
  7. Techniek staat centraal: Bij de ene functie of afdeling is techniek een groter onderdeel dan bij de andere, maar bouwmarkten en groothandels voor de bouw leven natuurlijk voor techniek. Heb jij een technische achtergrond of heb je altijd al 2 rechterhanden gehad en klus je graag zelf? Dan zul jij je prima thuis voelen in deze branche!
  8. Doeners branche: Als je gewoon lekker aan de slag wil zijn in plaats van al dat eindeloze gepraat, dan is dit echt jouw omgeving! Doen, ervaren, uitvoeren en soms goed onderuit gaan (figuurlijk dan) hoort er gewoon bij en leer je weer van!
  9. Veel collega’s: De ene organisatie is groter dan de ander, maar normaal gesproken heb je best veel collega’s en dat is wel zo gezellig. Deels op het filiaal waar je werkt, maar vaak ook nog verspreid door heel Nederland. Wat wij vaak terug horen is dat er op vestigingen met regelmaat leuke dingen worden georganiseerd. Denk aan een dart of tafelvoetbal competitie, een gezamenlijke lunch, buiten werktijd samen wat eten of drinken en natuurlijk een jaarlijks personeelsuitje.
  10. Flexibele werktijden: In een bouwmarkt voor particuliere klanten werk je vaak in een flexibel rooster. Dit komt omdat de openingstijden 7 dagen per week van s’ochtends vroeg tot 20:00 of 21:00 uur s’avonds zijn. Ideaal als je houdt van afwisseling en flexibiliteit! Past dit niet in jouw leven of houdt je van een vaste structuur op doordeweekse dagen? Dan past een groothandel wellicht beter in jouw straatje.

Ben je overtuigd en wil je graag kijken naar de mogelijkheden bij jou in de buurt? Bekijk dan alle vacatures op onze site en solliciteer op de baan van jouw voorkeur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.