Nieuws

Bij Bouwmarktvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de branche.
grote of kleine bouwmarkt

Werken in een grote of kleine bouwmarkt of groothandel?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil je (opnieuw) werken in een bouwmarkt, (technische) groothandel of houthandel? Dan sta je voor een mooie keuze, want erg veel bedrijven zijn momenteel op zoek naar nieuwe collega’s. Je kunt misschien wel kiezen uit meerdere opties… Maar waar wil jij graag werken? Een grote of kleine(re) bouwmarkt?

Bouwmarkten heb je in verschillende soorten en maten. Te beginnen met het verschil tussen de zakelijk of particuliere markt. Vervolgens heb je in beide soorten natuurlijk de grootte van de bouwmarkt.

Grote bouwmarkt / groothandel

Wil je werken in een grote bouwmarkt? Grote kans dat je flinke kilometers gaat maken! De gemiddelde grote bouwmarkt heeft tussen de 7000 en 20.000m2 aan winkeloppervlakte. Ze hebben vaak alle producten in huis voor de huis-tuin-keuken klusser, maar ook voor de ervaren klussers. Door de grote oppervlakte hebben ze ook vaak een flinke voorraad. De ligging van dit soort zaken is vaak in grote plaatsen met een strategische liggen en sterke regionale dekking. Door de grootte van de zaak heb je waarschijnlijk meerdere management lagen in de winkel. Vaak ziet dit er als volgt: één vestigingsmanager, twee of meer bedrijfsleiders, verschillende afdelingshoofden voor bijvoorbeeld logistiek en kassa/balie, plaatsvervangende manager, assistenten, teamleiders en natuurlijk de groepen verkopers, kassa medewerkers en logistieke krachten. Naast de logisch te verwachten functies heb je ook vaak wat meer specifieke rollen in deze winkels. Zij richten zich bijvoorbeeld op het proces, de voorraad of HR zaken.

Kleine(re) bouwmarkt / groothandel

Als je aan de slag wil in een kleinere bouwmarkt, dan kom je terecht in een zaak van 1000 tot 7000m2 aan winkeloppervlakte. Deze zalem hebben vaak een wat kleiner assortiment gericht op de populaire en veelgevraagde producten, of juist voor een specifiek niche. Van de meest gevraagde producten (zoals verf) hebben ze vaak een leuke voorraad, maar hoe specifieker je gaat hoe kleiner de voorraad wordt. Gelukkig is er in de meeste winkels een slimme webshop gekoppeld aan de winkel, waardoor je producten voor een klant snel in huis hebt of kunt laten bezorgen. De ligging van deze bouwmarkten is vaak in stadsdelen, wijken of de kleinere en middelgrote plaatsen. Deze bouwmarkten hebben vaak iets minder management lagen en ook zijn de meer specifieke zaken centraal geregeld op de hoofdkantoren van deze bedrijven. De structuur is vaak als volgt: één bouwmarkt manager, één of twee assistent bouwmarkt manager(s) en vervolgens de verkopers en balie/kassa medewerkers. Vaak zie je dat de kleinere bouwmarkt meer gebruik maakt van flexibele krachten.

Jouw keuze

Zoals je kunt lezen zit er nogal wat verschil tussen de bouwmarkten. Maar wat vind jij fijn werken? Houd je juist van het kleinschalige en overzichtelijke? Of juist meer van het grotere, (vaak) bredere aanbod en het grote aantal collega’s? Hiernaast heeft iedere organisatie natuurlijk zijn eigen uitstraling en missie/visie. Hier kun je meer over lezen in de verschillende bedrijfsprofielen. Vanuit deze bedrijfsprofielen kun je direct zien of de bedrijven vacatures open hebben staan. Voor een direct en compleet overzicht van alle vacatures kun je terecht op de pagina vacatures.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.