Nieuws

Bij Bouwmarktvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de branche.
cao dhz

CAO DHZ

Ben je aan het rondkijken naar een nieuwe baan in een bouwmarkt en wil je weten welke arbeidsvoorwaarden voor jou van toepassing zijn? Dan is het belangrijk op de hoogte te zijn van de CAO DHZ.

Elke bouwmarkt in Nederland die zich richt op consumenten is onderdeel van de CAO DHZ. In de CAO vind je afspraken over salaris, toeslagen, werktijden, overwerken, vakantie, pensioen en nog veel meer.

De looptijd van de CAO is net verlengd en loopt van 1 januari 2022 t/m 31 december 2023. Voor alle nieuwtjes over de CAO kun je kijken op de site van de Raad Nederlandse Detailhandel. In de kolom links kun je de nieuwe CAO doornemen en de impact op de lonen die er flink op vooruit gaan!

Nieuwe CAO DHZ

Als medewerker van een bouwmarkt is het belangrijk een om op de hoogte te zijn van jouw CAO. De reden is namelijk dat werkgevers verplicht zijn om de CAO DHZ te volgen. Ze mogen bepaalde onderdelen altijd beter aanbieden, maar nooit onder de grens van de CAO komen. Neem als voorbeeld salaris. Stel dat jouw functie valt onder groep 4 – trede 6. Dan mag je nooit minder verdienen dat in de CAO staat aangegeven. De werkgever mag wel een hoger salaris aanbieden, bijvoorbeeld conform een eigen salarishuis. Ditzelfde geldt voor alle andere onderdelen die in de CAO zijn opgenomen.

VWDHZ

De verschillende bouwmarkten zijn verenigd in de VWDHZ. Dit is kort voor de Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche. Leden hiervan zijn BAUHAUS Nederland, DGN Retail (Hubo en Multimate), Hornbach Bouwmarkt, Intergamma (Gamma en Karwei), Praxis Groep, Vereniging Franchisenemers Intergamma en Praxis aangesloten bedrijven. Deze partijen onderhandelen namens de werkgevers met de vakbonden en achterban over de verlenging van de CAO.

Andere CAO’s

Naast de CAO DHZ zijn er nog een aantal andere CAO’s die relevant kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je kijkt naar de aangrenzende branches van groothandels voor bouwmaterialen, technische groothandels of houthandels. Jouw nieuwe werkgever valt namelijk onder een specifieke bedrijfstak óf is lid van een werkgeversorganisatie. Hierdoor is de werkgever verplicht een CAO te volgen. De CAO hibin is een voorbeeld van zo’n CAO.

Nieuwe baan?

Ben toe aan een nieuwe baan? Wil je werken bij een bouwmarkt (DHZ) of een groothandel? Kijk en vergelijk dan eens wat de verschillende partijen te bieden hebben. In ons vacature overzicht hebben wij veel verschillende leuke banen bij werkgevers in de doe-het-zelf of de zakelijke kant van de markt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.