Nieuws

Bij Bouwmarktvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de branche.
dhz vakopleiding

Vakopleiding doe het zelf

De VWDHZ (Vereniging Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche) heeft in 2018 de vakopleiding doe het zelf vernieuwd. Iedere werknemer die werkzaam is bij een aangesloten bouwmarkt krijgt de mogelijkheid om zichzelf op te leiden middels de online leeromgeving voor bouwmarktmedewerkers.

Wat kun je leren?

De vakopleiding is breed. Net zo breed eigenlijk als bouwmarkten zijn. Als bouwmarktmedewerker kun je alle kennis opdoen die nodig is om klanten te adviseren. Daarbij geldt natuurlijk ook: hoe meer kennis je hebt, hoe beter je een klant kunt adviseren! Dat is niet alleen goed voor de klant en jouw werkgever, maar zeker ook voor jou. Je maakt jezelf met alle kennis namelijk steeds waardevoller!

Zoals altijd begin je ook bij de vakopleiding doe het zelf met de basis. Dit is de basis die bestaat uit 13 modules. Dit zijn allemaal losse onderdelen waar je meer leert over bijvoorbeeld: Elektra en verlichting, afbouwmaterialen, constructiematerialen, daken en meer. De modules helpen jou aan meer kennis over producten en klussen, maar brengen ook mogelijke klantvragen naar voren zodat je goed voorbereid bent op alle mogelijke vragen. Na elke module is het mogelijk om een proefexamen te doen. Zit de stof goed in je hoofd? Dan kun je een officieel examen doen. Behaal je het examen? Dan krijg je een certificaat. Heb je alle modules behaald? Dan krijg je een diploma!

Extra modules per werkgever

Naast de vakopleiding doe het zelf is het mogelijk voor elke werkgever om eigen leerstof toe te voegen aan de online leeromgeving. Dat kan meer algemene informatie zijn over het bedrijf, zodat je klanten goed kunt informeren over bedrijfsspecifieke informatie. Maar dat kunnen natuurlijk ook vak of branche specifieke modules zijn. Denk hierbij aan een sales training, communicatie met klanten of klachtenafhandeling. Als je verder wil leren dan de basis is het goed om hier eens naar te vragen bij jouw werkgever.

Blijvend leren

Werken in een bouwmarkt betekent dat je nooit klaar bent met leren. Er verandert zoveel in de techniek dat het onmogelijk is om altijd alles te weten. Als je iets terug wilt lezen is dat altijd mogelijk in de online leeromgeving van de vakopleiding doe het zelf. Maar stel je ook open om via andere kanalen meer te weten te komen. Regelmatig worden er door leveranciers nieuwe producten gelanceerd die ze met liefde (in persoon) uitleggen aan jou en je collega’s. Zorg ervoor dat je een open blik houdt en alle kennis tot je neemt die er op jouw pad komt. Afhankelijk van de rol waarin je werkt in het ook nog wel eens mogelijk om andere opleidingen te volgen via jouw werkgever. Ben je nieuwsgierig welke dat zijn? Ga intern dan eens het gesprek aan.

Wij wensen je veel leerplezier toe!

Ben je nieuwsgierig naar onze andere artikelen? Kijk dan eens op onze nieuws pagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.