Nieuws

Bij Bouwmarktvacatures helpen wij u graag met de verschillende vraagstukken die kunnen ontstaan rondom personeel. In verschillende artikelen bespreken wij actuele thema's rondom de arbeidsmarkt algemeen en gericht op de branche.
bbl opleiding

BBL opleiding

Werken in een bouwmarkt of groothandel in bouwmaterialen is ook mogelijk als je een BBL opleiding wil volgen. Een BBL opleiding is een opleiding waarbij je werken en leren met elkaar combineert. Je gaat normaal gesproken 1 dag per week naar school en werkt hiernaast 3 of 4 dagen per week bij jouw werkgever. Ideaal, want je verdient direct goed geld en leert zowel in de praktijk als op school!

Welke BBL opleiding past bij jou?

Als je besluit om een BBL opleiding te volgen kun je verschillende richtingen op kijken. In een bouwmarkt of groothandel vind je namelijk diverse soorten banen terug. De grootste groep werknemers is de groep verkopers en adviseurs. Als je goed bent in de omgang met mensen en ook nog commercieel ingesteld, dan is dit wellicht iets voor jou. Ben je liever meer op de achtergrond en administratief bezig? Dan past een logistieke BBL opleiding misschien beter bij jou.

Naast de studierichting is het ook belangrijk dat je op het juiste niveau begint. BBL opleidingen zijn er op alle niveaus, dus ongeacht je vooropleiding: er zijn altijd mogelijkheden. Bekijk het onderstaande overzicht eens voor de verschillende opleidingen.

NiveauCommercieelLogistiek
1Assistent verkoop en retailAssistent logistiek
2RetailmedewerkerLogistiek medewerker
3RetailspecialistLogistiek teamleider
4RetailmanagerLogistiek supervisor

Zoals je ziet zijn er verschillende mooie opleidingen die je kunt volgen. Ook is het mogelijk om door te blijven leren. Dat kan door in opleidingsniveau door te groeien, maar ook door het volgen van interne opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan de vakopleiding Doe-het-zelf die door veel bouwmarkten wordt aangeboden. Maar ook andere interne opleidingen of product trainingen door leveranciers worden vaak gestimuleerd door de verschillende werkgevers. Als je in gesprek gaat met één of meerdere werkgevers is het goed om te vragen naar de mogelijkheden die zij aanbieden. Dat is goed voor de werkgever, maar ook goed voor jouw kennis binnen de branche.

Vacatures

Ben je overtuigd en wil je Op onze website vind je een overzicht met alle openstaande BBL vacatures. Maar wellicht is het ook mogelijk om breder te kijken en met werkgevers in gesprek te gaan over de invulling van een algemene vacature. Bekijk hiervoor het overzicht met alle openstaande vacatures en solliciteer op een baan naar keuze.

Waarom je zou willen werken in een bouwmarkt?

Er zijn zoveel verschillende plekken waar je aan de slag kunt tegenwoordig. Veel bedrijven bieden BBL-werkplekken aan en je ziet door de bomen het bos niet meer… Wij hebben een artikel geschreven met 10 redenen waarom je in een bouwmarkt zou willen werken. Klik hier om het artikel te lezen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en relevant nieuws.